Onderhoudsinstructies sieraden


Elk sieraad van Solitude the Label is door ons met aandacht gemaakt. We gebruiken massieve edele metalen en de sieraden zijn niet gold-plated. Volg onze instructies om ervoor te zorgen dat je sieraden levenslang meegaan.

Onze sieraden zijn ontworpen om vele jaren mee te gaan, maar alle sieraden zullen na verloop van tijd natuurlijk verkleuren. Bescherm je sieraden altijd tegen stoten, krassen, chemicaliën, zonlicht en hitte/kou om deze effecten te minimaliseren.

ZILVER

Houd zilveren sieraden uit de buurt van agressieve chemicaliën zoals synthetische huishoudelijke schoonmaakmiddelen, aangezien deze krassen veroorzaken en de glans van het metaal verminderen. Droog je zilveren sieraden na blootstelling aan water.

Sterling zilveren sieraden schoonmaken
Je kunt een goedkope zilverdip-oplossing maken. De chemische reactie die tot stand komt bij een zilverdip verwijdert de aanslag. Dit is effectief voor het reinigen van zilveren kettingen die moeilijk met de hand te reinigen zijn.

Om de oplossing te creëren

  • Bekleed een kom of grote beker met aluminiumfolie.
  • Plaats jouw sieraden in de beklede beker of kom.
  • Bedek de sieraden met een klein beetje zuiveringszout, net genoeg zodat je de sieraden nauwelijks kunt zien.
  • Giet heet water over de sieraden en wacht tot het borrelen stopt.

Nadat de oplossing is gestopt met borrelen, spoel je de zilveren sieraden af en poets je ze droog met je doek. Het kan zijn dat je het proces meerdere keren moet herhalen. Zorg er ook voor dat je uit de buurt blijft van dampen en zorg dat de kamer goed ventileert voordat je begint.

Opmerking: niet elke edelsteen kan deze oplossing aan, dus zorg ervoor dat je dit controleert voordat je deze oplossing gebruikt.

14K GOUD

Om ervoor te zorgen dat je gouden sieraden een leven lang of zelfs langer meegaan, moet je je ringen, armbanden, kettingen en oorbellen zo nu en dan schoonmaken. Een zeer effectieve manier om minimale aanslag en vuil van je sieraden te verwijderen, is door een oude tandenborstel en een eenvoudig afwasmiddel te gebruiken, bij voorkeur groene zeep gemengd met handwarm water. Gebruik de borstel om vuil of aanslag te verwijderen. Droog en "poets" voorzichtig met een droge, zachte en schone doek en je sieraden zullen weer super glanzend zijn!

Voor zeer vuile gouden sieraden kan je de zilverdip-oplossing gebruiken zoals hierboven beschreven. Wees voorzichtig, als je sieraden een edelsteen bevatten, gebruik dan alleen water en groene zeep. 

VERGULD

Update: we zijn een aantal jaar geleden gestopt met het maken van vergulde sieraden. Voor ons voldoen vergulde sieraden niet aan onze duurzaamheidsnormen. Vroeg of laat zal het laagje goud eraf slijten en komt het sieraad achter in je gesloten kast terecht. Daarom hebben we met trots de stap gemaakt naar massief 14k goud. Doe je mee?

Mocht je nog een gold-plated sieraad van Solitude the Label hebben, dan kun je nog steeds contact met ons opnemen om jouw sieraad gratis te laten vervangen.

Vragen? Aarzel niet om ons een berichtje te sturen; klik hier.