WE CARE ABOUT THE PLANET

Wij creëren duurzame sieraden.
Gemaakt voor het leven.

shop sieraden

Ben je op zoek naar duurzame sieraden, duurzame trouwringen, duurzame handgemaakte tassen, of yogakleding lokaal door ons gemaakt? Dan ben je bij ons atelier in Amsterdam aan het juiste adres. Wij houden van een elegante en minimalistische stijl. Onze collectie kenmerkt zich door organische vormen en tijdloze ontwerpen.

Duurzame sieraden
Wij maken de sieraden van gerecycled goud en gerecycled zilver. Het grootste deel van onze sieraden zijn gemaakt van gerecyclede grondstoffen afkomstig van een Nederlandse leverancier die de edelmetalen inkoopt in Duitsland en Italië. Maar het mooiste vinden wij, als we jouw 'oude' gouden en zilveren juwelen kunnen omsmelten tot een nieuw duurzaam sieraad.
Ons uiteindelijke doel is om volledig circulair te zijn: enkel en alleen 'oude' gouden en zilveren sieraden van onze klanten te gebruiken, om nieuwe sieraden van te maken. Momenteel zijn we hard op weg om dit doel te bereiken. Help jij mee? Als klanten meer goud of zilver aanleveren dan nodig is voor hun eigen nieuwe duurzame sieraden, dan wordt de totaalprijs van jouw unieke sieraad gereduceerd en wordt het voor ons mogelijk om in de toekomst een volledig onafhankelijk, transparant en circulair bedrijf te worden.

Het smelten van jouw oude gouden sieraden & op maat gemaakte duurzame juwelen
Naast onze vaste collectie maken wij ook sieraden op maat. Wij geloven dat maatwerk een belangrijke rol zal spelen in de toekomst van fashion. Alle sieraden kunnen volledig naar jouw wensen worden gepersonaliseerd: vingerafdrukken, initialen, of tekeningen kunnen we in jouw duurzame sieraden graveren. Ook kunnen we prachtige (hergebruikte) edelstenen toevoegen aan jouw duurzame ring, duurzame ketting of duurzame oorbellen. We kunnen zelfs jouw 'oude' gouden sieraden omsmelten tot een custom made ontwerp of een ontwerp uit onze vaste duurzame sieraden collectie. Op die manier recycelen we jouw oude goud en zilver, en geven we jouw oude sieraden een nieuw leven zodat je deze iedere dag bij je kan dragen.

Zijn gerecycelde sieraden van hoge kwaliteit?
Alle sieraden uit onze collectie zijn gemaakt van gerecyceld goud of gerecycled zilver. Mensen vragen ons regelmatig of sieraden van gereycled materiaal dezelfde kwaliteit hebben als nieuw/niet-gerecycled materiaal. De kwaliteit is exact hetzelfde, en vanuit een duurzaam oogpunt zelfs nog beter!
- We dragen niet bij aan de grote sociale misstanden in de goudmijnen.
- De natuur wordt niet belast door delvingswerkzaamheden.
- Goud en zilver kan keer op keer gesmolten worden, zonder dat het kwaliteit verliest.

Waarom bieden wij geen gold-plated sieraden aan?
Wij hebben er bewust voor gekozen om geen vergulde sieraden te maken, omdat deze uiteindelijk zullen slijten en de kleur onvermijdelijk zal vervagen. Hierdoor beland het sieraad achterin je la, zonde!

Duurzame tassen & duurzame kleding
Omdat we alle tools en skills in huis hebben, maken we ook duurzame tassen, mondkapjes en yogakleding. De plasticvrije mondkapjes zijn gemaakt van linnen en katoenen rest-stoffen. De tassen zijn gemaakt van overstock leer en gaan jaren mee. We hebben een aantal klanten die hun tas al meer dan 5 jaar dagelijks gebruiken, en zij hebben er hopelijk nog heel lang plezier van. Als je een op maat gemaakte duurzame tas bij ons wilt laten maken, stuur ons dan gewoon een berichtje. De yogakleding is gemaakt van modal, een stof gemaakt van boompulp. De tops zijn zeer tijdloos en aan zowel de binnen- als buitenkant mooi afgewerkt en daarom aan weerszijden te dragen. Onze textiel leveranciers zijn gevestigd in Nederland.

Duurzame verpakkingen
Wij verpakken jouw bestelling in een bewuste verpakking en ook onze (visite)kaartjes zijn gemaakt van 100% gerecycled papier. Ze zijn afkomstig van verschillende leveranciers in Nederland. Het papieren opvulmateriaal wordt hergebruikt uit de verpakkingsmaterialen die wij krijgen van onze zilver- en goudleverancier.
Wil je jouw duurzame items afgeleverd hebben binnen een straal van 4km vanaf ons atelier in Amsterdam? Wij bezorgen jouw bestelling persoonlijk op onze bakfiets voor een emissievrije levering. Deze optie wordt bij het afrekenen automatisch zichtbaar indien dit op jouw bestelling van toepassing is.

Mocht je verdere vragen hebben over hoe wij omgaan met duurzaamheid, voel je vrij om ons ons een berichtje te sturen.

. Fotografie door Chapter Photo, Ingrid Schoonen